Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the dokan-lite domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/myholo/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the woocommerce domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/myholo/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
سامانه مودیان چیست ؟ وچه کسانی باید ثبت نام کنند؟ – مای هلو بانک

سامانه مودیان چیست ؟ وچه کسانی باید ثبت نام کنند؟

خدمات مالی وحسابداری نوین-خدمات این سایت عبارتست از خدمات مالی وحسابداری - عاملیت فروش نرم افزارحسابداری هلو و سپیــدار و حسابان - خدمات پشتیبانی،نصب وراه اندازی ، آموزش ، کدینگ تخصصی حساب - اعزام کارشناس به محل- طراحی سیستم های کنترل داخلی- مشاوره در تهیه نرم افزار مناسب -مشاوره و طراحی دپارتمان مالیاتی - مدیریت حسابداری مالیاتی و تحریردفاتر و ثبت اظهارنامه های فصــلی و عملکرد - ارائه لیست بیمه و حقوق و مالیات حقوق - تهیه اظهارنامه  و گزارشات فصلی-راه اندازی سامانه مودیان-ثبت نام دارایی وبیمه وسایرخدمات مالی-مشاوره در تهیه تجهیزات اداری وکامپیوتری بصورت نرم افزاری و سخت افزاری مورد نیاز
بازدید 59
0

تمام افرادی که درآمدی از ناحیه فروش کالاها یا خدمات یا اجاره ویا فروش املاک ویا درآمدهای حرفه‌ای، درآمد از بورس و سهام، درآمد از فعالیت‌های اینترنتی و غیره دارند، می‌توانند در این سامانه ثبت نام کنند.

همچنین برخی افراد جدا از ثبت نام در این سامانه نیز وجود دارند، مانند کسانی که درآمد حقوقی دارند،اشخاصی که درآمد زیر حد مشخصی است،مانند درآمد کارهای دولتی

هدف از راه اندازی سامانه مودیان

هدف از راه اندازی سامانه مودیان: جلوگیری از فرارهای مالیاتی وتخصیص مالیات عادلانه بین اشخاص به تناسب میزان درآمدآنهاست وکلیه اشخاص حقیقی و حقوقی موظف اند درجهت پیشبرد صحیح این مقوله در این سامانه ثبت نام واز مزایای آتی آن استفاده کنند.

سامانه-مودیان-چیست-؟-وچه-کسانی-قراره-ثبت-نام-کنند

اهمیت سامانه مودیان

یکی از مهم‌ترین دلایلی که سازمان امور مالیاتی کشور تصمیم گرفت سامانه مودیان را راه اندازی کند جلوگیری از فرارهای مالیاتی بود. فرار مالیاتی ضربه مهلکی به پیکره دولت وارد میکند چراکه دولتها اکثر هزینه ها ومخارج خود را از این طریق مالیات تامین میکند.

اشخاص مشمول ثبت نام در سامانه مودیان

بر اساس بند ۱ قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان، همه صاحبان حرف و کسب و کارهاواشخاص حقیقی و حقوقی موضوع فصلهای چهارم و پنجم- باب سوم قانون مالیات‌های مستقیم( مصوب ۱۳۶۶/۱۲/۳ با الحاقات و اصلاحات بعدی آن) مشمول این قانون می‌شوند وهمچنین مشاغلی که نیاز دارند یا مؤظف اند بابت خدمات یا محصولات برای خریدار رسید صادر کنند، باید در سامانه مودیان مالیاتی ثبت نام کرده و از این طریق تکالیف مالیاتی وامورات طرف حسابهای معاملاتی خودرا انجام دهند.

مؤدی کیست ؟

به فردی گفته می‌شود که مشمول پرداخت مالیات می شود.

 

با توجه به مطالب یادشده فوق می توان عنوان کرد، کسب و کارهایی وجود دارند که مشمول مالیات نیستند ولی برای صدور رسید به مشتری باید از طریق سامانه مودیان اقدام کنند. به طور کل میتوان گفت که مشمولین پرداخت مالیات عبارتند از: کلیه عرضه کننده‌های خدمات و محصولات و فعالان اقتصادی که در مناطق آزاد فعالیت دارندوکلیه ارئه دهندگان خدمات و محصولات و کلیه مالکان کسب وکار و اشخاص حقوقی (صاحبان مشاغل).

جنبه‌های قانونی و مقرراتی اشخاص مشمول مالیاتی

بر اساس داده‌های منتشر شده از جنبه‌های قانونی و مقرراتی، افراد مشمول مالیاتی زیر می‌توانند در سامانه مودیان ثبت نام نمایند:

1-افرادی با سن قانونی ۱۸ سال و بیشتر

2-دارای شناسه ملی جهت ثبت نام در سامانه

3-دارندگان کارت ملی و شناسنامه معتبر

حال اینکه سامانه مودیان فعالیت‌های خاص خود را برای افراد و گروه‌های مختلف دارد، اما به طور کل همه افرادی که بالاتر ذکر شد می‌توانند در سامانه مودیان ثبت نام کرده و از سرویس‌های آن بهره ببرند. همچنین برخی از این سرویس‌ها به طور ویژه برای مشاغل خاص و اشخاص حقوقی طراحی و ارائه می‌شود که در صورت تمایل می‌توانند در سامانه ثبت نام کنند.

به گزارش بانک اول قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان این طرح از 21تیر 1402به بهره برداری رسید.

تبصره ماده ۲ -فهرست مودیانی که به دلیل ارائه کالا و خدمات معاف از مالیات بر ارزش افزوده بوده و نیز ماهیت کسب و کار آن‌ها امکان عضویت در سامانه مودیان و صدور صورت حساب الکترونیکی را نداردبه پیشنهاد وزارت امور

اقتصاد و دارایی و پس از تصویب هیات وزیران حداکثر تا پایان دی هر سال برای عملکرد سال بعد توسط سازمان اعلام خواهد شد.

ماده ۲ -تمام اشخاص مشمول مالیاتی تکلیف دارند به ترتیبی که سازمان مقرر می‌کند نسبت به ثبت نام در سامانه مودیان اقدام کنند.

خرده فروشی‌ها و واحدهای صنفی که مستقیما با مصرف کننده نهایی ارتباط دارند علاوه بر عضویت در سامانه مودیان موظف به استفاده از پایانه فروشگاهی هستند. استفاده از پایانه فروشگاهی برای مودیان که مستقیم با مصرف کننده نهایی ارتباط ندارند لزومی ندارد، اما باید کلیه صورت حساب‌های خود را به ترتیبی که سازمان مقرر می‌کند از طریق سامانه مودیان ارسال کنند.

تکالیف مودیان مالیاتی

همان طور که در بخش بالا توضیح دادیم، جمعی از افراد حقیقی و حقوقی مشمول پرداخت مالیات هستند که به آن‌ها مودیان مالیاتی گفته می‌شود. مودیان مالیاتی یک سری الزامات و وظایف دارند که در اینجا به این وظایف و الزامات می‌پردازیم. اولین کاری که هر مودی مالیاتی باید انجام دهد ثبت نام در سامانه مودیان است مودیان مالیاتی موظف هستند در سامانه مودیان ثبت نام کرده و کلیه کارهای مالیاتی خود را از این سامانه انجام دهند.

علاوه بر این مودیان مالیاتی موظف‌اند که پایانه فروشگاهی تهیه کنند و از آن در کسب و کارشان استفاده نمایند. این افراد همچنین بابت محصولاتی که به فروش می‌رساند و یا خدماتی که به مشتریان عرضه می‌کنند باید صورت حساب الکترونیکی صادر کنند و آن را به خریدار ارائه دهندوصدور صورت حساب الکترونیکی از طریق سامانه مودیان امکان‌پذیر است.

این افراد همچنین موظف‌اند که اطلاعات مربوط به شناسه یکتا دستگاه پوز و حساب بانکی خود را در اختیار سازمان امور مالیاتی کشور قرار دهند. در صورت وجود هر گونه نقض فنی یا مشکل در صدور صورت حساب الکترونیکی، بالافاصله سازمان امور مالیاتی کشور را مطلع سازنددرضمن مؤدیان می‌توانند برای آگاه‌سازی سازمان از طریق کارپوشه خود در سامانه مودیان اقدام نمایند.

اگر شغلی به هر دلیلی تعطیل شده و یا کار نمی‌کند، صاحب آن شغل  وظیفه دارد که حداکثر ظرف مدت ۱۰ روز مراتب را به سازمان امور مالیاتی کشور گزارش دهد. همچنین اگر محل یک کسب و کار تغییر می‌کند، صاحب آن وظیفه دارد که ظرف مدت ۱۰ روز این مسئله را به سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کرده و آدرس جدید را وارد نماید.

.

قانون پایانه های فروشگاهی چیست؟

فصل اول ـ تعاریف

ماده۱ـ در این قانون، اصطلاحات زیر در معانی مشروحه مربوط به کار می روند

الف ـ سازمان: سازمان امور مالیاتی کشور

ب ـ سیستم پایانه فروشگاهی: مشتمل بر انواع رایانه ها، دستگاه کارتخوان بانکی (pos)و درگاه پرداخت الکترونیکی بانکی و… یا هر وسیله دیگری که امکان اتصال به شبکه های الکترونیکی پرداخت رسمی کشور و سامانه مؤدیان را داشته باشدو از قابلیت وامکانات صدور صورتحساب الکترونیکی برخوردار باشد.

پ ـ سامانه مؤدیان: سامانه ای که سازمان به هر مؤدی، کارپوشه اختصاصی تخصیص داده و تبادل اطلاعات میان مؤدیان و سازمان منحصراً از طریق آن کارپوشه صورت میگیرد.ومؤدیان می­توانند با استفاده از هر سخت افزار یا نرم افزار اعم از رایانه شخصی یا پایانه های فروشگاهی ویا سامانه ­های ابری یا هر وسیله یا امکانات دیگری که سیستم حافظه مالیاتی به آن وصل شده باشد، به سامانه مؤدیان متصل شوند.

درنهایت مرجع نهائی ثبت و صدور و استعلام صورتحسابهای الکترونیکی خود سامانه مؤدیان می­باشد.

ت ـ سیستم حافظه مالیاتی: حافظه الکترونیکی که برای ثبت و نگهداری اطلاعات صورتحساب های الکترونیکی و انتقال آن به سامانه مؤدیان مورد استفاده قرار می گیرد. و می تواند به شکل سخت افزاری یا نرم افزاری باشدوحافظه مالیاتی توسط مؤدی برای ثبت صورتحساب الکترونیکی مورد استفاده قرار می گیرد.وهر حافظه مالیاتی باید دارای شماره شناسه یکتابوده باشد.

!شناسه یکتای حافظه مالیاتی توسط سازمان اختصاص داده می شود.

 

نکات مربوط به قانون پایانه‌های فروشگاهی

محصولات

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare